top of page
IMG_20240428_141339.jpg

Tietoa minusta

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Olen opiskellut  audiovisuaalisen osaamisen media-alan perustutkinnon. 

Jo ennen tätä tutkintoa olen harrastanut kuvaamista pitkään. Nuorempana rakastin käydä katsomassa eri bändejä keikoilla ja olinkin jo silloin aina kamera kädessä yrittämässä saada mahdollisimman hienoja keikkakuvia. Vielä tuolloin minulla oli käytössä digikamera, mutta haaveilin omasta järjestelmäkamerasta. 

Tässä välissä päädyin työskentelemään ravintola-alalle, mistä koen, että on myös ollut paljon hyötyä tässäkin työssä. Olen nähnyt työntekijän silmin  paljon erilaisia tapahtumia, toiminut asiakaspalvelutyössä vuosia ja oppinut toimimaan paineen alla ja tekemään päätöksiä nopeasti hetkessä. Nämä ovat tärkeitä taitoja myös kuvatessa, koska tilanteet muuttuvat nopeasti, juhlat voivat aiheuttaa paineita ihmisillä ja ihmisten kanssa työskentelystä on hyötyä, koska hyvin pitkälti tämä ala on myös asiakaspalvelua.

Vähän myöhemmin innostuin katselemaan suomalaisten tubettajien videoita ja niistä innostuneena tein oman Youtube-kanavan ja aloin kuvata videoita. En ollut koskaan ennen editoinut videota, mutta innostus ja tahto oppia oli niin kova, että pikkuhiljaa tekemällä opin paremmaksi. Youtube- videot innoittivat minut hakemaan media-alan tutkintoa opiskelemaan ja vaihtamaan alaa, koska innostuin kuvaamisesta ja editoinnista niin paljon. Videot ovat olleet minulle se ykkösjuttu, mutta koko ajan olen kiinnostunut enemmän myös valokuvauksesta ja opintojen ohessa oppinut tekemällä lisää kummastakin. 

Minä koen olevani parhaimmillani kuvaamassa videota tai valokuvaamassa erilaisia tapahtumia tai tilanteita. Koen, että olen hyvä siinä, että saan tallennettua hetkien kauneuden juuri siinä tilanteessa.  Osaan sulautua esimerkiksi juhlissa vieraiden joukkoon ja saan tallennettua tärkeät hetket. Osaan olla huomaamaton, jotta juhlaväki saa keskittyä täysillä tärkeään päivään ja toisiinsa. 

Haluan kokoajan haastaa itseäni ja oppia paremmaksi erilaisissa kuvaustilanteissa ja projekteissa. 

Minun tarinani

Peruskoulun jälkeen minulla oli kova into musiikkiin ja päätinkin, että haluan musiikkilukioon. Lukion jälkeen minulla oli hieman ajatukset sekaisin, mitä haluaisin alkaa tekemään ja päädyin tässä välissä töihin kahvilaan pariksi vuodeksi. Kahvila-alasta innostuneena päätin, että haluan kouluttautua ravintola-alalle ja lähdin opiskelemaan tarjoilijan tutkinnon ylioppilaspohjaiselle linjalle. Samalla löysin työharjoittelujen kautta kaksi ravintolaa, joissa aloin työskennellä opintojen ohessa. Tarjoilijan tutkinnon jälkeen päätin jatkaa opintoja ja opiskelin heti putkeen palvelujen tuottamisen ja johtamisen Restonomi -tutkinnon Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Tämän jälkeen jatkoin ravintolatyössä ja etenin pikkuhiljaa esimiestehtäviin. Opiskelin vielä baarimestarin erikoisammattitutkinnon töiden lomassa. Tein ravintola-alan työtä lähemmäs 10 vuotta, mutta sitten alkoi tuntua, että se ei enää ole minun juttuni.  Niinpä päätin lähteä tavoittelemaan unelmiani.

Olen harrastanut valokuvausta sekä YouTube -videoiden tekoa pitkään, ja se on ollut todella mieluisaa minulle. Olen myös löytänyt sisällöntuottamisesta kanavan tuoda luovuuttani esiin. Niinpä ryhdyin tuumasta toimeen,  ja aloin edistää unelmaani, että kuvaaminen voisi olla työtäni.  Mielestäni ei ole mitään järkeä käyttää suurta osaa elämästään töissä, jos ei siellä viihdy. Työn pitää olla sellaista, että siitä nauttii ja sen pariin on mukava palata päivittäin.

Eli siis päätin, että minusta tulee yrittäjä, joka tarjoaa kuvauspalveluita sekä sisällöntuotantoa, koska ne on niitä juttuja, joita rakastan tehdä!

Lähdin siis opiskelemaan Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa, jotta saan varmuutta tekemiseeni ja lisää kokemusta erilaisista projekteista. Valmistuin syyskuussa 2023 ja unelmani yrittäjyydestä toteutui elokuun 2023 alussa. Syyskuusta 2023 olen tehnyt unelmieni työtä ihan täysipäiväisesti!

Minulla on kokemusta jo paljon erilaisista kuvausprojekteista. Olen valokuvannut erilaisia ihmisiä, tapahtumia, eläimiä, luontoa yms. Video puolella omien YouTube -videoiden lisäksi, olen päässyt tekemään yritysvideoita, musiikkivideoita ja muita musiikkitapahtumien kuvauksia, teatterinäytöksen kuvaamista ynnä muuta. Myös UGC -videoita (User generated content) olen tehnyt yrityksille ja saanut hyvää palautetta!

Minulla on intohimo päästä kuvaamaan varsinkin häävideoita, erilaisia tapahtumia ja lemmikkejä. Toki muitakin erilaisia projekteja ja kuvauksia, mutta vuo ovat ihan lempparijuttujani! Myös lapsia on erityisen mukava kuvata, koska he ovat niin aitoja ja ihania kameran edessä. 

Motto

"Better an uups than a what if"

Minusta tämä on loistava motto, koska aina on parempi yrittää, kuin jäädä katumaan, että ei tarttunut tilaisuuteen. 

bottom of page